Η δομή της liner ναυτιλίας - Ανδρέου, Σπυρίδων (2019)
Στις μέρες μας οι θαλάσσιες μεταφορές αποτελούν την πλειονότητα των συνολικών μεταφορών. Ειδικότερα τα περισσότερα απο τα αγαθά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, έχουν μεταφερθεί μέσω εμπορευματοκιβωτίων. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τη μεγάλη επίδραση του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων στην κοινωνία. Ο τομέα των εμπορευματοκιβωτίων χαρακτηρίζεται από έντονη ύφεση και κρίση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αυτό οφείλεται κυρίως στον κορεσμό και την τεράστια ανισότητα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσει τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων μέσα απο την ματιά των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων( Maersk, MSC, CMA CGM, Cosco)