Ανάλυση κύκλου ζωής πλωτών ενεργειακών συστημάτων - Στέφανος, Μέλης (2019)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζεται η Ανάλυση του Κύκλου Ζωής πλωτών ενεργειακών συστημάτων, ενώ γίνεται μια σύγκριση με τα χερσαία. Αρχικά, παρουσιάζεται η έννοια της ανάλυσης και μελέτης κύκλου ζωής όπου γίνεται μια ιστορική αναδρομή. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται η μεθοδολογία της Ανάλυσης Κύκλου Ζωής και γίνεται Ανάλυση Κύκλου Ζωής σε αιολικό πάρκο. Ακολούθως, αναφερόμαστε στις εφαρμογές της ανάλυσης του κύκλου ζωής και στα πλεονεκτήματα της Ανάλυσης Κύκλου Ζωής. Στο τρίτο κεφάλαιο, γίνεται εκτενής αναφορά για τα πλωτά ενεργειακά συστήματα, όπου αναφερόμαστε στις πλωτές ανεμογεννήτριες, τα χαρακτηριστικά τους, τις παραμέτρους εγκατάστασης της πλωτής ανεμογεννήτριας, τα πλεονεκτήματά τους, καθώς και την αγκυροβόληση των πλωτών ανεμογεννητριών. Τέλος, στο 4ο κεφάλαιο επιχειρείται μια σύγκριση χερσαίων και πλωτών ενεργειακών συστημάτων.