Διερεύνηση της λειτουργίας και της δραστηριοποίησης πολυπληθών ομάδων σύγχρονης τέχνης. Αναζήτηση των κοινών σημείων με την κοινωνική καινοτομία και τις αρχές της σχεδίασης υπηρεσιών. Συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης: Athens biennale 2015- 2017 ΟΜΟΝΟΙΑ - Μπουρντά, Ευγενία (2019)
Η εργασία πραγματεύεται το εξής ερευνητικό ερώτημα: εάν και κατά πόσο σχετίζεται ο τρόπος δράσης και η ανάπτυξη των πολυπληθών ομάδων που ασχολούνται με την τέχνη, με τη σχεδίαση για τις υπηρεσίες, την έκφραση κοινωνικής καινοτομίας και τις βασικές αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. πιο συγκεκριμένα, το θέμα μας ήταν να προσεγγίσουμε το ερώτημα ποια είναι η σχέση της τέχνης με το design στη σύγχρονη εποχή, αν σχετίζονται κάπως. Μια ενδιαφέρουσα για εμάς οδός έμοιαζε η συσχέτιση της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας ως πεδίο που ανήκει στο φάσμα της τέχνης με τη σχεδίαση για τις υπηρεσίες, εφόσον τις δύο αυτές ενώνει ένα κοινό: η οικοδόμηση εμπειριών για τον τελικό τους αποδέκτη. Το ερευνητικό ερώτημα μελετήθηκε μέσω εκ του σύνεγγυς έρευνα και άμεση παρατήρηση της μπιενάλε της Αθήνας στην πέμπτη προς έκτη της έκδοση, η οποία και αποτέλεσε το case study μας. Η παρατήρηση και η εμβύθιση στις διαδικασίες έλαβε χώρα για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, την περίοδο 2015-2017.