Εισαγωγή στη θεωρία αριθμών - Μακρυπίδη, Μαρία Ειρήνη (2019)
Η εργασία μου αυτή αποτελεί μια Εισαγωγή στη Θεωρία Αριθμών . Απευθύνεται στους φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος που γνωρίζουν τα βασικά στοιχεία για τις ισοτιμίες και τις πρωταρχικές ρίζες.Η εργασία αυτη ασχολείται με την μελέτη αριθμητικών υπολοίπων, με πολυωνυμικές ισοτιμίες και αρχικές ρίζες. Πιο συγκεκριμένα,στο πρώτο κεφάλαιο μελετώνται οι βασικές ιδιότητες των ισοτιμιών,οι γραμμικές ισοτιμίες και τα συστήματά τους καθώς επισης γίνεται και αναφορά στις αντιστρέψιμες κλάσεις.Στο δεύτερο κεφάλαιο μελετώνται οι πολυωνυμικές ισοτιμίες και αποτελέσματα αυτής της μελέτης χρησιμοποιούνται για να προσδιοριστούν οι φυσικοί n για τους οποίους υπάρχουν αρχικές ρίζες.