Εταιρική διακυβέρνηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις: μελέτη των εισηγμένων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Μητζιβήρης, Βασίλειος (2019)
Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι διπλός. Αφενός να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο σώμα θεωρητικών γνώσεων που να αναφέρεται σε θέματα τόσο γενικά, όσο και πιο ειδικά για την οικογενειακή επιχείρηση, και αφετέρου να μελετηθεί η εταιρική διακυβέρνηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τόσο πριν όσο και μετά την οικονομική κρίση, θεωρώντας ως αρχή της οικονομικής κρίσης το 2010.