Εφαρμογές της ανάλυσης λόγου στη διδακτική θετικών επιστημών και τις ΤΠΕ - Μαυρίγιαννη, Ασπασία (2019)
Η παρούσα εργασία αφορά στην κριτική ανασκόπηση εφαρμογών της μεθοδολογίας Ανάλυσης Λόγου στην Διδακτική των Θετικών Επιστημών. Περιέχει εκτενή εισαγωγή στη μέθοδο, ώστε να αποτελεί σημείο αφετηρίας για τον ενδιαφερόμενο σπουδαστή και ερευνητή. Κυρίως ασχολείται με τη συστηματική συλλογή, ανάλυση και σύνθεση δημοσιευμένων ερευνητικών αναφορών, για να γίνει περισσότερο κατανοητή η δυνατότητα αξιοποίησής της στην εκπαιδευτική έρευνα της Διδακτικής των Θετικών Επιστημών και των ΤΠΕ. Η εργασία, επίσης, αναλύει τα διαθέσιμα λογισμικά αυτοματοποίησης της εφαρμογής της μεθόδου. Στα αποτελέσματα της εργασίας περιλαμβάνονται: α) εγχειρίδιο εκμάθησης της μεθόδου, β) πληροφορίες σχετικά με τις περιπτώσεις όπου ενδείκνυται η εφαρμογή της μεθόδου, καθώς και τα είδη των ερωτημάτων που μπορεί να προσεγγίσει βάσει των δημοσιευμένων ερευνών που αναλύθηκαν.