Εταιρική κοινωνική ευθύνη στο κλάδο των τυχερών παιγνίων - Παπατζίκου, Αθανασία (2019)
Σήμερα περισσότερο από ποτέ το άτομο έχει ανάγκη από πολύπλευρη και ακέραιη πληροφόρηση πόσο μάλλον προτού προβεί σε οποιαδήποτε επιχειρηματική απόφαση. Στο πλαίσιο αυτής της άποψης, οι εταιρείες καλούνται να δημοσιεύσουν στις ιστοσελίδες τους πληροφορίες που ενδείκνυται να φανούν χρήσιμες στα ενδιαφερόμενα μέρη. Απώτερος σκοπός της πτυχιακής αυτής εργασίας είναι η μέτρηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών αποκαλύψεων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των τυχερών παιγνίων. Για το λόγο αυτό πραγματοποιείται έρευνα στην οποία χρησιμοποιούμε το μοντέλο πολλαπλής παλινδρόμησης. Οι εταιρίες που μελετάμε είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενώ κάποιες άλλες στο χρηματιστήριο της Αμερικής. Για κάθε μια από τις εταιρείες του δείγματος συγκεντρώθηκαν στοιχεία από το σύνολο των ιστοσελίδων, από διάφορες εταιρικές ανακοινώσεις καθώς επίσης από τις ετήσιες δημοσιευμένες αναφορές των εταιρειών . Τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν συνοψίζονται στο ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των τυχερών παιγνίων, είναι αρκετά υπεύθυνες ως προς τις πληροφορίες που δημοσιεύουν. Αν και οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έχουν εθελοντικό χαρακτήρα, παρατηρούμε πως η φιλοσοφία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υιοθετείτε όλο και περισσότερο. Καταλήγοντας, η μέτρηση των αποκαλύψεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, βάση της έρευνας που πραγματοποιήσαμε, μπορεί να οδηγήσει μια επιχείρηση σε καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα όπως επίσης είναι εφικτό να διερευνήσει εκτενέστερα τις ανάγκες των καταναλωτών.