Μουσείο & ψηφιακή τεχνολογία: δημιουργία εικονικού μουσείου αντιγράφων με τρισδιάστατη αποτύπωση αντικειμένων: παρατηρήσεις & προβληματισμοί. - Κεσίσογλου, Άννα; Kesisoglou, Anna (2019)
Στόχος της εργασίας είναι η δημιουργία και η ανάπτυξη μιας εφαρμογής εικονικού μουσείου με τρισδιάστατα αντικείμενα στην οποία ο χρήστης θα μπορεί να περιηγείται μέσα στο μουσείο, να πληροφορείται σχετικά με τα εκθέματα και να τα χειρίζεται. Τα εκθέματα είναι αντίγραφα αντικειμένων μουσείων, από διαφορετικά υλικά, που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο επισκέψεων μουσείων ή από αγορές σε τουριστικά μαγαζιά. Θα παρουσιαστούν τα στάδια για την δημιουργία του εικονικού μουσείου από την φωτογράφηση των αντικειμένων και την διαδικασία ψηφιοποίησης τους εώς την σχεδίαση του κτηρίου και την διάδραση της εφαρμογής με το κατάλληλο λογισμικό για να πραγματοποιηθεί η περιήγηση στο μουσείο. Επίσης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ψηφιοποίησης δηλαδή η συμβατότητα των υλικών με την χρήση της σχετικής μεθόδου (Structure from motion).