Σχεδιασμός, ανάπτυξη και εφαρμογές διαδραστικών συνθετικών κινουμένων σχεδίων στην προσχολική εκπαίδευση - Χασιώτη, Πανωραία; Chasioti, Panoraia (2019)
Η επίδραση των Τ.Π.Ε είναι ιδιαίτερα σημαντική σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής, και κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης. Με τη χρήση των ψηφιακών μέσων στον χώρο της εκπαίδευσης, μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολυτροπικό και πολυαισθητιριακό περιβάλλον μάθησης. Ένας από τους βασικούς αρωγούς στην αξιοποίηση των Τ.Π.Ε στον τομέα της μάθησης είναι η εκπαιδευτική αξιοποίηση των video animation. Το συγκεκριμένο ψηφιακό εργαλείο μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να δημιουργήσουν τόσο την δική τους ιστορία και να εκφραστούν σε συναισθηματικό και σε προσωπικό επίπεδο, όσο και να εμπλακούν σε ήδη υπάρχουσες εφαρμογές. Παρόλο που το παραπάνω εκπαιδευτικό εργαλείο έχει εκπαιδευτικές δυνατότητες αξιοποίησης για την προσχολική ηλικία, γίνεται αντιληπτό μέσα από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια, ότι υπάρχει έλλειψη για την βαθμίδα της προσχολικής εκπαίδευσης και εκλείπει η ιστορία μέσα από αυτό. Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας, είναι η παρουσίαση του όρου Video animation, των τρόπων δημιουργίας τους προκειμένου να γίνει αντιληπτή η προσιτότητα του, αλλά και τον εντοπισμό του προβλήματος της έλλειψης ιστορίας των Video animation για την προσχολική ηλικία.