Εκπαίδευση στη σχολική ηγεσία με την αξιοποίηση ψηφιακών προσομοιώσεων και παιχνιδιών: μελέτη της υποδοχής από τους εκπαιδευτικούς - Λαός, Δημήτριος (2019)
Τις τελευταίες δεκαετίες οι προσομοιώσεις έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε πολλούς επιστημονικούς κλάδους ανάμεσα στους οποίους εντάσσονται και οι επιστήμες αγωγής. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της υποδοχή των προσομοιώσεων στην εκπαίδευση για την σχολική ηγεσία. Στο πρώτο μέρος της εργασίας διερευνάται το κατά πόσο οι προσομοιώσεις μπορούν να συμβάλουν στην βελτίωση της άσκησης της σχολικής ηγεσίας. Επίσης, προβάλλονται τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που αναδύονται μέσα από την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών προσομοιώσεων. Τέλος, πραγματοποιείται βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με το ζήτημα των προσομοιώσεων ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την άσκηση της σχολικής ηγεσίας. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζονται τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε αναφορικά με το ζήτημα της αξιοποίησης των εκπαιδευτικών προσομοιώσεων και παιχνιδιών από τους εκπαιδευτικούς με σκοπό την εξάσκησή τους στη σχολική ηγεσία.