Δημιουργία και αξιολόγηση βιβλίου επαυξημένης πραγματικότητας για παιδιά προσχολικής ηλικίας - Μάνου, Σοφία (2019)
Η Επαυξημένη Πραγματικότητα, ένα νέο τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο έχει εισχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στον τομέα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρέχει επίσης πολλές επιπλέον προεκτάσεις. Ήδη στην σημερινή εποχή, οι τεχνολογίες έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον εκπαιδευτικό χώρο. Ο ερχομός μιας νέας εφαρμογής, ελκυστικότερης και διαφορετικής από τις ήδη υπάρχουσες εξάπτει το ενδιαφέρον τόσο των εκπαιδευόμενων όσο και των εκπαιδευτών. Σε αυτή την εργασία, δημιουργείται ένα projectγια Επαυξημένης Πραγματικότητας για παιδιά νηπιαγωγείου. Χρησιμοποιώντας ένα παιδικό βιβλίο, ένα παραμύθι, θέτουμε ως βάση τις εικόνες του και πάνω σε αυτές επαυξάνουμε την ιστορία του, προσθέτοντας κι άλλα στοιχεία προς επεξεργασία από τα νήπια. Τα υλικά και οι εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν είναι ποικίλα και αρκετά. Οι αντιδράσεις των παιδιών σε αυτά ήταν σχετικά οι αναμενόμενες. Η χρήση της εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας, για τα παιδιά, αποτελεί ένα ιδιαίτερο κομμάτι, καθώς είναι ένα ξεχωριστό εργαλείο.