Μελέτη αξιοποίησης της μαρίνας σκαφών στην περιοχή Νοσοκομείου Χίου: οικονομοτεχνική ανάλυση & διερεύνηση προϋποθέσεων βιωσιμότητας του έργου - Πατρινός, Χρήστος (2019)
Η παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρεί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης της λιμενικής υποδομής της Μαρίνας Χίου, αλλά και της χερσαίας ζώνης της, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις συνιστώσες που καθορίζουν τη φέρουσα ικανότητα στην περιοχή αναφοράς. Απώτερος στόχος είναι η διαμόρφωση μίας σύγχρονης, αλλά και βιώσιμης, θαλάσσιας τουριστικής υποδομής, η οποία θα αποτελέσει ταυτοχρόνως πόλο αναψυχής και πολιτιστικών δράσεων. Τα παραπάνω εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην επίτευξη θετικών οικονομικών και κοινωνικών αποτελεσμάτων τόσο για τον φορέα διαχείρισης του τουριστικού λιμένα, όσο και για την ευρύτερη περιοχή.