Τεχνολογικά υποβοηθούμενη εκπαίδευση και η αγγλική γλώσσα στο νηπιαγωγείο - Πλαστρούγγη, Λυδία-Σταματία (2019)
Η εργασία αυτή εστίασε στην διερεύνηση της τεχνολογικά υποβοηθούμενης εκπαίδευσης της Αγγλική γλώσσας στο Νηπιαγωγείο δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην μέθοδο Content and Language Integrated Learning (CLIL). Το πρώτο περιβάλλον στο οποίο τοποθετείται η έρευνα είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση βασισμένη στις θεωρίες σχετικά τόσο με τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών όσο με την CLIL, προκειμένου να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τη σημασία και τη φιλοσοφία βασικών όρων. To δεύτερο περιβάλλον στο οποίο τοποθετείται η έρευνα είναι η πρακτική της μεθόδου CLIL στο 21ο Νηπιαγωγείο Ρόδου με διδακτικό στόχο “Τα μέρη του σώματος”. Σε αυτό το σημείο η ερευνήτρια εντάσσει τη συνέντευξη ως στάδιο της έρευνας, την οποία επέλεξε με σκοπό να λάβει σημαντικές πληροφορίες από τα υποκείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας που είναι οι εκπαιδευτικοί της τάξης. Έτσι λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από το θεωρητικό πλαίσιο και από την πρακτική της μεθόδου κατάφερε να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα που έθεσε οργανώνοντας τη διπλωματική και τα οποία αναλύονται στη συνέχεια της εργασίας.