Η εβραϊκή κοινότητα της Χαλκίδας την περίοδο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου - Παταρόκα, Δέσποινα (2019)
Το θέμα με το οποίο ασχολήθηκα αφορούσε την εβραϊκή κοινότητα της Χαλκίδας και πιο συγκεκριμένα τα κρυμμένα παιδιά του Ολοκαυτώματος τα οποία αφηγούνται την πορεία της ζωής τους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, της Κατοχής έως τις μέρες μας. Το υλικό που χρησιμοποίησα βασίζεται σε λεπτομερή καταγραφή μαρτυριών, ανθρώπων που βίωσαν τα γεγονότα όπως επίσης και σε αφηγήσεις απογόνων τους. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησα προφορικές μαρτυρίες που άντλησα από επιζώντες, από απογόνους τους όπως επίσης και από καταγεγραμμένες μαρτυρίες και αυτοβιογραφικά στοιχεία εμπλουτισμένα με ιστορικά γεγονότα.