Οι προϋπολογισμοί και ο προϋπολογιστικός έλεγχος ως εργαλείο λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων - Ζαβογιάννης, Ανδρέας (2019)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι ο προϋπολογισμός και κατά πόσο αυτός βοηθά στην λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων εκ μέρους της διοίκησης. Επίσης εξετάζεται που χρησιμοποιείται από την πλευρά των στελεχών για την λήψη μιας απόφασης σχετικά με την παραγωγή ενός προϊόντος ή όχι. Επιπλέον αναλύουμε τα οφέλη του προϋπολογισμού ,τις λειτουργίες του ,τις διακρίσεις του ,καθώς και πως αναλύονται οι προϋπολογισμοί λειτουργίας και παραθέτουμε παραδείγματα κατάρτισης ενός ταμειακού προϋπολογισμού διότι όταν αυτός καταρτιστεί σωστά αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για την διοίκηση, και αυτό γιατί το οικονομικό περιβάλλον μεταβάλλεται γενικώς. Στο μέρος 3 της εργασίας εξετάζουμε τον προυπολογιστικό έλεγχο τι είναι και που οδηγεί όσον αφορά την εταιρία που τον χρησιμοποιεί.