Η διάσταση της εξουθένωσης στις τουριστικές επιχειρήσεις την θερινή περίοδο σε προορισμούς με υψηλό αριθμό αφίξεων - Λεμπιδάκη, Μαρία (2019)
σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας ήταν να διερευνήσει την επαγγελματική εξουθένωση που υφίστανται οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις κατά την θερινή περίοδο σε προορισμούς με υψηλό αριθμό αφίξεων καθώς και να εξετάσει την επαγγελματική ικανοποίηση αυτών. Η διεξαγωγή της έρευνας για τη διερεύνηση της επαγγελματικής εξουθένωσης έγινε με βάση το θεωρητικό μοντέλο της Μaslach. Υλοποιήθηκε ποσοτική έρευνα, με τη χρήση ερωτηματολογίου, και δείγμα αποτέλεσαν 317 εργαζόμενοι ποικίλων τουριστικών επιχειρήσεων από διάφορα Ελληνικά νησιά με υψηλές αφίξεις τουριστών κάθε χρόνο. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού δεν βιώνουν έντονη επαγγελματική εξουθένωση καθώς τα επίπεδα αυτής ήταν αρκετά χαμηλά ενώ και οι περισσότεροι είναι αρκετά ικανοποιημένοι τόσο από τις συνθήκες εργασίας και την οικονομική εξασφάλιση όσο και από τις ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και τη λειτουργία της διοίκησης.