Εισαγωγή στη θεωρία διάστασης ελκυστών δυναμικών συστημάτων - Κανσίζογλου, Μαρία (2019)
Τις τελευταίες δεκαετίες, φυσικοί, βιολόγοι, αστρονόμοι, γιατροί και οικονομολόγοι έχουν αναπτύξει ένα νέο τρόπο να κατανοούν τη πολυπλοκότητα στη φύση. Πρόκειται για μια νέα επιστήμη, το χάος όπως ονομάζεται, που μελετά πώς από το τυχαίο, το ασταθές, το απρόβλεπτο, την αταξία δημιουργείται τάξη και μορφή.