Τουριστική ανάπτυξη Ναυπάκτου Ν. Αιτωλοακαρνανίας - Μουτόπουλος, Αθανάσιος (2019)
Τη Ναύπακτο επισκέπτονται σε ποσοστό 92 % επισκέπτες με καταγωγή εκτός Ναυπάκτου, ήτοι: σε ποσοστό 62 % επισκέπτες με καταγωγή από άλλο μέρος, σε ποσοστό 20 % Έλληνες του εξωτερικού (έτσι δηλώνουν στην σχετική απάντηση του ερωτηματολογίου), σε ποσοστό 10 % επισκέπτες με καταγωγήαπό όμορο δήμο και μόνον 8 % των ερωτηθέντων δήλωσαν με καταγωγή από Ναύπακτο. Οπότε η Ναύπακτος πρέπει να γίνει ακόμη πιο ελκυστική για το 92 % των επισκεπτών – τουριστών με καταγωγή εκτός Ναυπάκτου.Υπόψη πως ο τουρισμός στη Ναύπακτο είναι εσωτερικός. Με μέση διάρκεια παραμονής τις 3 μέρες.