Στρατηγικός σχεδιασμός τουριστικού μάρκετινγκ - Ξενοδοχείο Χανδρής - Κωνσταντάς, Ιπποκράτης (2019)
Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης ο τουρισμός αντιστάθηκε σε εξωτερικούς και οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες που ασκούν αρνητική επίδραση στην τουριστική ζήτηση. Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα του πληθωρισμού, την ανεργία, τις πολιτικές αλλαγές, τις ασταθείς κλιματολογικές αλλαγές και την αβεβαιότητα που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, το φαινόμενο του τουρισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία θα παρουσιαστούν αρκετά θεωρητικά στοιχεία για το µάρκετινγκ, το εσωτερικό µάρκετινγκ και το πλάνο µάρκετινγκ με στόχο την ανταγωνιστικότητά, την αποτελεσματικότητα και τη διαφοροποίησή μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου από τα μεγάλα παραδοσιακά τουριστικά καταλύματα.. Επιπλέον θα αναλυθεί ο βαθμός σημαντικότητας της χρησιμότητάς τους στην οργάνωση, προβολή, επέκταση, ανάπτυξη και την παροχή υπηρεσιών, σε µια επιχείρηση όπως το ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ Αρχικά, γίνεται αναφορά στην γενική εικόνα του ξενοδοχείου Χανδρής, το οποίο στοιχειοθετεί ένα σχετικά νέο τμήμα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, και το οποίο μπορεί ακόμη να μην είναι ιδιαίτερα διαδομένο και δημοφιλές, αλλά σίγουρα έχει αποκτήσει τη δική του πιστή και επαναλαμβανόμενη πελατεία. Τα πρωτογενή και τα δευτερογενή στοιχεία που συγκεντρώθηκαν παρείχαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές των στρατηγικών και των μεθόδων μάρκετινγκ, οι οποίες εφαρμόζονται από τα ξενοδοχεία. Τέλος παραθέτονται προτάσεις η εφαρμογή των οποίων µπορεί να συμβάλλει στην ακόµα καλύτερη οργάνωση, προβολή και πρόοδο της εταιρείας. Σκοπός της εργασίας είναι να καταστήσουμε σαφές ότι η χρήση του τουριστικού μάρκετινγκ δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά πρώτη ανάγκη για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό να αυξήσουν το τουριστικό τους πλεονέκτημα.