Πολιτκό μάρκετινγκ μέσω της χρήσης κοινωνικών δικτύων - Ασλάνογλου, Γεώργιος (2019)
Το πεδίο Πολιτικό Μάρκετινγ, αν και σχετικά νέο, έχει αυξηθεί ραγδαία την τελευταία δεκαετία. Σήμερα, το πολιτικό μάρκετινγκ προσελκύει μελετητές από διάφορους κλάδους. Τα πολιτικά κόμματα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν εργαλεία μάρκετινγκ ως μέρος των εκλογικών τους δραστηριοτήτων. Ο όρος "πολιτικό μάρκετινγκ" περιλαμβάνει τις δραστηριότητες που ασκούν τα πολιτικά κόμματα για να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους, ώστε να επικεντρωθούν στην επιρροή τους. Ένα από τα μέσα μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν τα κόμματα για να προσελκύσουν ψηφοφόρους είναι τα κοινωνικά δίκτυα. Επειδή τα κοινωνικά δίκτυα είναι χώρος μαζικής κοινωνικής συνάθροισης αποτελούν και εύκολο τρόπο προσέγγισης μεγάλου πλήθους κοινού άμεσα και τις περισσότερες φορές διαδραστικά. Για τον λόγο αυτό , τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούνται, πλέον, ευρέως από την πολιτική σκηνή. Οι περισσότεροι υποψήφιοι και αρχηγοί κομμάτων μία ή και περισσότερες σελίδες στο Facebook και έχουν λογαριασμό στο Twitter, για ανακοινώσεις, φωτογραφίες, σχόλια, και πολλές φορές για να έχουν βήμα απάντησης σε κάτι που τους αφορά, μέχρι και αναφορά στο πρόγραμμά τους. Η άνοδος και υιοθέτηση των κοινωνικών δικτύων ως μέσο επικοινωνίας, ανάπτυξης και διατήρησης των κοινωνικών σχέσεων έχει οδηγήσει σε ένα νέο υπόδειγμα ατελείωτων δυνατοτήτων στο πολιτικό σύστημα. Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι τα κοινωνικά δίκτυα θα μπορούσαν σταδιακά να αλλάξουν την έννοια και το βαθμό της πολιτικής συμμετοχής.