Ανάπτυξη, χρήση και αξιολόγηση πολυμεσικής εφαρμογής για ταμπλέτες για τη διδασκαλία ενότητας της Φυσικής της Στ’ τάξης του δημοτικού σχολείου - Νάκκα, Ελένη (2019)
Τα τελευταία χρόνια η πρόοδος της τεχνολογίας έχει επιφέρει μια πληθώρα επιτευγμάτων ανάμεσά τους και οι νέες τεχνολογικές συσκευές και πιο συγκεκριμένα, οι έξυπνες κινητές συσκευές (ΕΚΣ). Στις συσκευές αυτές συμπεριλαμβάνονται τα κινητά τηλέφωνα (smartphones) και οι ταμπλέτες (tablets). Τα tablets έχουν διάφορα οφέλη μέσα στα οποία και η δυνατότητα αξιοποίησης των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών, ενώ παράλληλα με τη φορητότητα, την ασύρματη επικοινωνία και τη συνδεσιμότητα. Αναμφίβολα, λοιπόν, τα tablets στην εκπαίδευση μπορούν να έχουν μεγάλη χρηστική αξία και αποτελούν μια σημαντική πρόκληση για τα εκπαιδευτικά συστήματα διότι παρέχουν τόσο στο μαθητή, όσο και στον εκπαιδευτικό πληθώρα δυνατοτήτων στις οποίες δεν είχαν πρόσβαση προηγουμένως σύμφωνα με το παραδοσιακό μοντέλο διδασκαλίας.