Η συγκριτική διαφήμιση και τα όρια του επιτρεπτού - Σκλάβου, Αμαλία (2018)
Η διαφήμιση αποτελεί ίσως το βασικότερο στοιχείο προώθησης για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις. Μέσω των διαφημίσεων γίνεται η στρατηγική και πρακτική προσπάθεια για να αυξηθούν οι προϋποθέσεις ζήτησης από τους καταναλωτές και να προτιμηθούν τα διαφημιζόμενα προϊόντα έναντι των άλλων. Στις συγκριτικές διαφημίσεις η προσπάθεια αυτή γίνεται περισσότερο φανερή καθώς στο συγκεκριμένο είδος και πρακτική τα προϊόντα τίθενται σε άμεση η έμμεση σύγκριση που γνωστοποιείται στους καταναλωτές. Κύριος στόχος είναι να αναδειχτούν τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά εκείνα που σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά αγαθά θα υπερτερούν και θα κάνουν τους καταναλωτές να τα επιλέξουν. Ενώ οι στόχοι και οι σκοποί των συγκριτικών διαφημίσεων είναι απόλυτα σαφείς και κατανοητοί το ερώτημα που τίθεται εν αμφιβάλω είναι κατά πόσο όλες οι πρακτικές που εφαρμόζονται είναι στα πλαίσια της αντικειμενικής ενημέρωσης και στα πλαίσια του θεμιτού ανταγωνισμού.