Εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από ελεγκτές αισθητήρων για υποδομή IoT επεξεργασίας και ρύθμισης των συνθηκών του αγρού - Σίμου, Φλώρα (2018)
Το θέμα που πραγματεύεται η παρούσα μελέτη είναι η εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρεται μέσα από τα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων για υποδομές στην γεωργία. Η εργασία αυτή αποτελείται από τρία σκέλη: το θεωρητικό , το πρακτικό και την έρευνα. Αναλυτικά το θεωρητικό μέρος του περιλαμβάνει θεματικές ενότητες που αναφέρονται στον τομέα της γεωργίας , στις τεχνολογίες των ασύρματων δικτύων αισθητήρων, στην μεταξύ τους σύνδεση, καθώς και στο νομικό πλαίσιο που τα περιβάλλει. Ακολούθως στο μέρος της έρευνας, θα γίνει μία αναφορά τεχνολογιών στην παρούσα αγορά. Έπειτα θα πραγματοποιηθεί μία έρευνα αναφορικά με τις τεχνολογίες της γεωργίας ακρίβειας στη Μυτιλήνη με σκοπό να δούμε ποιοι γεωργικοί συνεταιρισμοί χρησιμοποιούν τέτοιες τεχνολογίες και πόσο ενημερωμένοι /ή και εξοικειωμένοι είναι με αυτές. Τέλος στο πρακτικό μέρος της Διπλωματικής εργασίας , έχει υλοποιηθεί μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία έχει τεχνογνωσιακό ρόλο. Στην εφαρμογή αυτή ο χρήστης -αγρότης- επικοινωνεί και ενημερώνεται για τυχόν ασθένειες που έχουν οι καλλιέργειές του. Εν κατακλείδι ακολουθούν γενικά συμπεράσματα και μελλοντικές επεκτάσεις και εφαρμογές.