Δυναμική διαφορικών εξισώσεων πρώτης τάξης - Γαλάρης, Γεώργιος (2018)
Στην παρούσα πτυχιακή μου που εκπονήθηκε στο πλαίδιο των σπουδών μου στα μαθηματικά ασχολούμαστε με τη δυναμική διαφορικών εξισώσεων)ΣΔΕ πρώτης τάξης.Αρχικα αναφέρουμε εισαγωγικέ έννοιες των διαφορικών εξισώσεων(βαθμός ΣΔΕ , γραμμική ΣΔΕ , Bernoulli, χωριζομένων μεταβλητών) .Επειτα μελετάμε καποια πληθυσμιακα μοντέλα ( Malthus , logistic growth) και βρίσκουμε λύσεις ισορροπίας τους , εξετάζοντας και την ασυμπτωτικη τους συμπεριφοράς. Μελετάμε ευσταθεια και ασταθεια σημείων ισορροπίας διαφορικών εξισ'ωσεων. Επισης χρησιμοποιουμε γραφικη επιλυση εξισώσεων(πεδία κλίσεων -ισοκλινείς καμπύλες). Στο τελευταιο κεφάλαιο ασχολόυμαστε με αριθμιτικη επιλυση εξισώσεων και παρουσιάζουμε 2 μεθόδους του Euler (σταθερού βήματος).