Σχεδιασμός και υλοποίηση συστήματος αυτοματισμού θερμοκηπίου με απομακρυσμένο έλεγχο - Αρβανιτίδης, Αθανάσιος (2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια των υποχρεώσεων μου ως προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σκοπός της εργασίας ήταν η ανάπτυξη ενός συστήματος αυτοματισμού θερμοκηπίου βασισμένου σε μικροελεγκτή και αισθητήρες το οποίο να προσφέρει δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω ασύρματου δικτύου Wi-Fi. Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία ασχοληθήκαμε τόσο με το ηλεκτρονικό μέρος του συστήματος (μικροελεγκτής - αισθητήρες) όσο και με την ανάπτυξη του ιστότοπου διαχείρισης και παρακολούθησης. Ο μικροελεγκτής που χρησιμοποιήθηκε είναι ο ATmega2560, ο οποίος είναι ένας υψηλής απόδοσης, χαμηλής κατανάλωσης 8-bit AVR RISC-based μικροελεγκτής. Το σύστημα επικοινωνεί ασύρματα μέσω δικτύου Wi-Fi με έναν εξυπηρετητή στο ίδιο δίκτυο, λαμβάνοντας εντολές και παρέχοντας πληροφορίες παρακολούθησης της κατάστασης του θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα ρυθμίζει αυτόματα την λειτουργία του.