Η αξιολόγηση των πληροφοριακών συστημάτων στην ναυτιλία - Λιανός, Στυλιανός (2018)
Ένα από τα βασικότερα εργαλεία των Ναυτιλιακών επιχειρήσεων αποτελούν τα Πληροφοριακά Συστήματα. Η συνεχής ανάγκη για σωστή και άμεση πληροφόρηση, καθώς και η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια είναι παράγοντες που τα κατέστησαν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης Ναυτιλίας. Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την χρήση των Πληροφοριακών Συστημάτων στην Ναυτιλία και συγκεκριμένα αξιολογεί τα οφέλη τα οποία έχουν προκύψει από τα συστήματα αυτά. Σκοπός της εργασίας είναι αρχικά η καταγραφή, η ανάλυση και έπειτα η αξιολόγηση των εν λόγω συστημάτων όσων αφορά την αποδοτικότητα τους στον Ναυτιλιακό χώρο καθώς και η παρουσίαση και αξιολόγηση των νεότερων και πιο διαδεδομένων εξ αυτών.