Σχεδίαση εταιρικής ταυτότητας: η περίπτωση του αγροτικού συνεταιρισμού γυναικών "Η Αρχόντισσα" - Κυρίμη, Ευαγγελία; Kyrimi, Evangelia (2018)
Η ανάγκη για εταιρική ταυτότητα όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος στην εποχή μας. Σήμερα, οι περισσότερες επώνυμες μάρκες δίνουν αρκετή σημασία στον σχεδιασμό και στην επικοινωνία, καθώς γνωρίζουν τον αντίκτυπο που έχουν μακροπρόθεσμα στην αγορά. Ταυτόχρονα νέες ανάγκες εμφανίζονται συνεχώς και οι καταναλωτές αποκτούν πολύ περισσότερες απαιτήσεις από ότι είχαν στο παρελθόν. Οι μάρκες για να γίνουν επώνυμες πρέπει να μελετώνται ολιστικά και να λαμβάνονται υπόψη όλοι εκείνοι οι εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ταυτότητα τους. Ο λογότυπος αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα της μάρκας και η συσκευασία το μέσο επικοινωνίας της εικόνας στον καταναλωτή. Εξετάζοντας το σύνολο της πληροφορίας που θέλει να αναδείξει μια εταιρία για να προωθήσει το προϊόν της, τις απαιτήσεις των καταναλωτών και τις σύγχρονες τάσεις, οδηγούμαστε αφενός στην ικανοποίηση των καταναλωτών και αφετέρου στη διαφοροποίηση της μάρκας.