Βαθμός χρήσης εφαρμογών πλοήγησης και εντοπισμού θέσης μεταφορικών μέσων μέσω κινητών τηλεφώνων - Αναγνωστόπουλος, Νικόλαος (2018)
Μεταξύ των τεχνολογικών μέσων, που χρησιμοποιούνται ευρέως στις σύγχρονες κοινωνίες, τα κινητά τηλέφωνα τοποθετούνται σε περίοπτη θέση. Η κινητή κοινωνία των πληροφοριών αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό, καθώς η κινητή τηλεπικοινωνία κινείται από τη τεχνολογία τρίτης και τέταρτης στη πέμπτης γενιάς. Η σύγκλιση του περιεχομένου και της τεχνολογίας αυξάνεται και η αγορά αναδιοργανώνεται και οι διάφοροι φορείς προσπαθούν να διατηρήσουν τη θέση τους στη κινητή ψηφιακή οικονομία. Οι υπηρεσίες με βάση την τοποθεσία και η προσωπική πλοήγηση αποτελούν μέρη κινητών πολυμεσικών υπηρεσιών. Η προσωπική πλοήγηση είναι μια έννοια υπηρεσίας όπου οι προηγμένες κινητές τηλεπικοινωνίες επιτρέπουν στους ανθρώπους να γνωρίζουν που βρίσκονται, που μπορούν να βρουν προϊόντα και υπηρεσίες που χρειάζονται και πως μπορούν να φτάσουν σε έναν προορισμό. Οι υπηρεσίες αυτές βοηθούν τους ανθρώπους να πλοηγούνται σε καθημερινές δραστηριότητες, σε εργασίες και σε ταξίδια, καθώς και στον ελεύθερο τους χρόνο. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η κατανόηση όλων των τεχνολογιών που συμβάλουν στον εντοπισμό θέσης και στην πλοήγηση μέσω κινητών τηλεφώνων. Στόχος είναι να μπορέσουμε να εντοπίσουμε το βαθμό χρήσης των εφαρμογών πλοήγησης και εντοπισμού θέσης των κινητών τηλεφώνων, δίνοντας έμφαση στα μεταφορικά μέσα.