Ανάλυση της αγοράς των LNG πλοίων - Βαμβακινού, Ελένη (2018)
Η παρούσα εργασία έχει ως αντικείμενο τη μελέτη της αγοράς του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή είναι μία φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας που χρησιμοποιείται όλο και πιο ευρέως από τα κράτη, σε μια προσπάθεια αντικατάστασης άλλων πηγών, όπως ο γαιάνθρακας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά του εμπορίου του LNG καθώς και των πλοίων που το μεταφέρουν, διεισδύοντας στις δραστηριότητες που συνδέονται με τη ναυπήγηση, τη λειτουργία και τη διάλυσή τους. Για την αποτελεσματικότερη κατανόηση της εν λόγω αγοράς, αναλύονται οι παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση και την προσφορά, καθώς και οι χώρες που εισάγουν και εξάγουν το συγκεκριμένο φορτίο.