Η ανάπτυξη του τουρισμού στην νησιωτική περιοχή των Κυκλάδων, η περίπτωση της Σαντορίνης - Φουστέρη, Αγγελική (2018)
Η εν λόγω πτυχιακή εργασία με θέμα την ανάπτυξη του τουρισμού στη νησιωτική περιοχή των Κυκλάδων, η περίπτωση της Σαντορίνης. Αρχικά αναφέρει τον ορισμό του τουρισμού όπως και τις βασικές έννοιες του. Συνεχίζει αναλύοντας τις βασικότερες μορφές αλλά και εναλλακτικές μορφές του τουρισμού. Επιπλέον, δίνει σαφή εικόνα της τουριστικής ανάπτυξης της Ελλάδας, ξεκινώντας με μια ιστορική αναδρομή με τα στάδια του τουρισμού στη χώρα και καταλήγει στους πόρους και τις υποδομές της. Έπειτα, δίνει έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη του κυκλαδικού συμπλέγματος, αναφέροντας του κυριότερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων, περιγράφοντας παράλληλα την βιωσιμότητα τους αλλά και τους παράγοντες που τους καθιστούν ιδιαίτερους προορισμούς . Επιπρόσθετα, συμπεριλαμβάνει την συμβολή του τουρισμού στις Κυκλάδες, τα οφέλη που προσφέρει στην περιοχή αλλά και αρνητικές συνέπειες απ' αυτό. Στην συνέχεια, ασχολείται με τον τουρισμό στην νήσο της Σαντορίνης, αρχικά δίνει μια εικόνα για την μορφολογία του νησιού μέσα από φυσικές καταστροφές που του έδωσαν την σημερινή του σύσταση, αλλά και για την συμβολή του ηφαιστείου και του ιδιαίτερου περιβάλλοντος της που αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη του τουρισμού της. Επίσης περιγράφει την πολιτιστική της κληρονομιά και τις παραδόσεις και καταλήγει στα κυριότερα είδη του τουρισμού που πρεσβεύει το νησί σήμερα. Τέλος, αναγράφονται τα στοιχεία της έρευνας που διεξάχθηκε για την υλοποίηση της πτυχιακής , σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της αλλά και δίνοντας προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Σαντορίνη, μέσα απ' τα συμπεράσματα της έρευνας, αλλά και όλων των στοιχείων της εργασίας.