Συστήματα γεωργίας ακριβείας για την εφαρμογή προτύπων ολοκληρωμένης διαχείρισης σε μόνιμες φυτείες, και η εφαρμογή στην καταπολέμηση του Δάκου Bactrocera Oleae (Rossi) Diptera: Tephritidae σε ελαιώνες στη Σάμο. - Φιστέ, Βιργινία (2018)
Το θεωρητικό πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας αφορά την έννοια της γεωργίας ακριβείας, τα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης καθώς και την αντιμετώπιση των εχθρών και ασθενειών σε μόνιμες καλλιέργειες. Το αντικείμενο μελέτης είναι οι Ελαιώνες στη Σάμο και η προσβλή από το Δάκο. Το πειραματικό μέρος έχει να κάνει με την χαρτογράφηση των καλύψεων γης και την ανάλυση αποτελεσμάτων απο παγίδες που τοποθετήθηκαν στους Ελαιώνες για το Δάκο. Σκοπός είναι να γίνει ανάλυση των περιγραφικών στοιχείων του χώρου και να δείξει, πως αυτά επηρεάζουν τις δραστηριότητες του εντόμου. Ουσιαστικά έγινε μια ανάλυση που αφορούσε την τοπογραφία, το ανάγλυφο, και τις κλιμαικές παραμέτρους της περιοχής. Στη συνέχεια με την τοποθέτηση παγίδων και τη χρήση δολωματικών ψεκασμών έγινε προσπάθεια καταπολέμησης των προσβολών από το Δάκο. Σκοπός είναι να γίνει μια χωρο-χρονική ανάλυση με τους παράγωντες που επηρεάζουν τις δραστηριότητες του εντόμου σε επίπεδο αγρού και τοπίου. Η συγκεκριμένη εργασία είναι η αρχή για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δακοκτονίας.