Η ονοματοποιία στα ελληνικά κόμικς - Λαμπαδάρη, Μαρία-Μάιρα (2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει την ονοματοποιία στα ελληνικά και στα μεταφρασμένα ελληνικά κόμικς. Ο τίτλος, ενδεχομένως να διεγείρει την περιέργεια του αναγνώστη, όσον αφορά το περιεχόμενο αυτής της εργασίας, καθώς επιχειρείται εμβάθυνση και μελέτη της ονοματοποιίας σε έναν «κόσμο» ιδιαιτέρως αγαπητό τον «κόσμο» του κόμικς. Ορισμένες βασικές προϋποθέσεις αρχικά, για την επίτευξη μίας πληρέστερης κατανόησης του αντικειμένου που εξετάζεται, αποτελούν οι αναφορές σε βασικές έννοιες, όπως η ετυμολογία του κόμικς και της ονοματοποιίας, οι ορισμοί τους όπως επίσης, η απαραίτητη αναφορά στην ιστορική αναδρομή σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο. Τα δεδομένα της έρευνας επεξεργάστηκαν με ένα σύνολο ισχυρών μεθόδων ποιοτικής ανάλυσης. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν επικεντρώνονται στο είδος των ονοματοποιιών που χρησιμοποιούν οι Έλληνες δημιουργοί κόμικς Τέλος, ο κυριότερος στόχος της συγκεκριμένης ερευνητικής εργασίας είναι να παρατηρήσουμε πως διαπραγματεύονται τον ήχο οι Έλληνες κομίστες , όπως επίσης να γίνει μία προσπάθεια σύγκρισης των ονοματοποιών ανάμεσα σε κάποια ελληνικά graphic novel και κόμικς , διασκευές σε κόμικς και μεταφρασμένα κόμικς. Τέλος συμπεριλαμβάνεται πρόταση για την εδραίωση της αξιοποίησης των κόμικς και της ονοματοποιίας που εμπεριέχουν, ως σύγχρονη μέθοδος στο εκπαιδευτικό σύστημα της.