Το σύστημα της μαζικής παραγωγής στην κοστολόγηση των προϊόντων μιας ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας και η συμβολή του στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων - Χατζηδήμου, Δέσποινα Μαρία (2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποσκοπεί στην κατανόηση της σημαντικότητας του κόστους και της κοστολογικής μεθόδου σε μία επιχείρηση για την ορθή λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Μέσα από ορισμούς που αφορούν το κόστος και την κοστολόγηση καλείται η κάθε επιχείρηση να επιλέξει το σύστημα το οποίο της ταιριάζει και με την ορθολογική χρήση των πόρων της, τα στελέχη της να μπορούν να λαμβάνουν σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις. Η εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο είναι το θεωρητικό μέρος που παρουσιάζονται οι ορισμοί γύρω από το κόστος, την κοστολόγηση και το κοστολογικό σύστημα της επιχείρησης που μελετάμε, καθώς και την ιστορική αναδρομή του κόστους. Το δεύτερο κομμάτι είναι το ερευνητικό μέρος, όπου μελετάμε την κοστολογική μέθοδο σε μια βιομηχανία νημάτων και πως η επιχείρηση εφαρμόζει την θεωρία που έχουμε αναπτύξει.