Η επίδραση της χρηματοοικονομικής κρίσης στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας - Τσιτσιλώνης, Ηλίας (2018)
Στην παρούσα εργασία θα επιχειρήσουμε μια ανάλυση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης των Αθηνών. Αφού αναφέρουμε κάποια βασικά στοιχεία αναφορικά με την κρίση σε εθνικό επίπεδο (κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις), θα προχωρήσουμε την ανάλυσή μας σε έννοιες που αφορούν τον τουρισμό, την τουριστική ανάπτυξη και θα επικεντρωθούμε στην Αθήνα. Εκτός από την παράθεση βιβλιογραφικών αναφορών, η εργασία θα βασιστεί και σε δεδομένα τα οποία θα προκύψουν από τη συλλογή ερωτηματολογίων και την ανάλυση των οποίων θα παραθέσουμε στο τέταρτο κεφάλαιο της εργασίας. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν αφορούν κυρίως την αποτύπωση των παραγόντων που επηρεάζουν την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας αλλά και των αλλαγών που πιθανόν να εντοπίζονται από τους συμμετέχοντες στην έρευνα αναφορικά με το κόστος πριν και μετά την κρίση.