Συσχέτιση διατροφικών και κοινωνικοοικονομικών παραγόντων με τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα σε παιδιά 3-14 ετών με οικογενή υπερχοληστερολαιμία - Λαμπροπούλου, Μαρία; Χαΐνη, Μαρία (2018)
Η υπερχοληστερολαιμία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και δύναται να επηρεάζεται από διατροφικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες. Διερεύνηση ενδεχόμενης συσχέτισης των διατροφικών και κοινωνικοοικονομικών παραγόντων της οικογένειας με τα επίπεδα ολικής, LDL και HDL χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, ApoA1, ApoB και Lpa σε παιδιά με οικογενή υπερχοληστερολαιμία.