Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η αξιοποίηση τους στον κλάδο της Ναυτιλίας - Πουλημένος, Σπυρίδων (2018)
Η εργασία έχει ως σκοπό να μελετήσει τη στροφή στην καλύτερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων μέσω της εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον και να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη σε ένα πλοίο. Εστίαση του θέματος θα γίνει σε φυσικούς πόρους όπως για παράδειγμα η εκμετάλλευση του άερα ή του ήλιου πάνω στον κλάδο της ναυτιλίας καθώς επίσης θα υπάρξει εμβάθυνση σε πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας.