Τι πιστεύουν οι καταναλωτές και οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων για την ποιότητα: διερεύνηση σε πωλητές και καταναλωτές σε αγορές βιολογικών προϊόντων στην Αθήνα - Αλφιέρης, Ιωάννης (2018)
Μέσα από την εργασία με τίτλο <Τι πιστεύουν οι καταναλωτές και οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων για την ποιότητα. Διερεύνηση σε πωλητές και καταναλωτές σε αγορές βιολογικών προϊόντων στην Αθήνα.> Γίνεται μία προσπάθεια για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε τις γνώσεις των καταναλωτών για τα προϊόντα που αγοράζουν αλλά και ποια χαρακτηριστικά είναι αυτά που έχουν περισσότερη σημασία ώστε να τους ωθούν στη τελική τους επιλογή . Επίσης γίνεται προσπάθεια κατανόησης κατά πόσο οι παραγωγοί γνωρίζουν πως να παράξουν ένα προϊόν πιο ποιοτικό .Στόχος της εργασίας είναι να απαντηθούν 3 βασικά ερωτήματα Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ποιότητας βιολογικών προϊόντων για τους καταναλωτές στην Αθήνα , Πώς οι μέθοδοι αγοράς προϊόντων σε διαφορετικές αγορές αλλά και είδους εξόδου επηρεάζουν την αντίληψη της ποιότητας των καταναλωτών , Πώς δημογραφικοί παράγοντες και κοινωνικό-οικονομικά χαρακτηριστικά των κατοίκων της Αθήνας δημιουργούν διαφορετικές αντιλήψεις για τα βιολογικά προϊόντα . Η έρευνα γίνεται με την βοήθεια ερωτηματολογίων τα οποία μοιράστηκαν σε βιολογικές λαϊκές αγορές σε όλη την Αθήνα.