Πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων & λογιστική των αποθεμάτων - Γιανναδάκης, Νικόλαος (2018)
Η χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, ιδιαίτερα στον τομέα της πληροφορικής, αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος της επιχείρησης σε πολλούς τομείς.Εδώ και αρκετά χρόνια η χρήση των Πληροφοριακών Συστημάτων κρίνεται απαραίτητη για την ευημερία της επιχείρησης. Ένα τέτοιου είδους Πληροφοριακό Σύστημα είναι τα Ολοκληρωμένα Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP) ,που εστιάζουμε στην παρούσα πτυχιακή εργασία. Τα ERP αποτελούν καταλύτη στην οργάνωση των διαφόρων μερών της επιχείρησης καθώς και σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα. Μέσα από την πτυχιακή μας εργασία, εξερευνούμε τα πληροφοριακά συστήματα, εστιάζουμε στα ERP, και μελετούμε την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λογισμικού ERP, την SAP. Στόχος μας είναι αξιολογήσουμε το πόσο βοηθούν στην πράξη την επιχείρηση μέσω της εξερεύνησης, της μελέτης και της λειτουργίας. Τέλος επικεντρώνοντας στην Λογιστική και την Διαχείριση των αποθεμάτων στα πλαίσια των προβλεπομένων από το ελληνικό και το διεθνές θεσμικό πλαίσιο δεδομένου ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του επιχειρείν , αυτό των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Εταιρειών, εφαρμόζουν υποχρεωτικά και ταυτόχρονα τόσο το Ελληνικό (κείμενη φορολογική νομοθεσία) όσο και το Διεθνές θεσμικό πλαίσιο (Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα )