Μάρκετινγκ στη Λιμενική Βιομηχανία - Δρόσος, Πασχάλης (2018)
Η πτυχιακή εργασία που παρουσιάζεται στη συνέχεια, πραγματεύεται τις δραστηριότητες και τα εργαλεία του Μάρκετινγκ στους σύγχρονους λιμένες.Το Μάρκετινγκ αποτελεί μια στρατηγική προβολής και οργάνωσης του λιμένα ώστε να αυξήσει τα έσοδά του αλλά και να αξιοποιήσει τις υφιστάμενες δυνατότητες του και τις προοπτικές ανάπτυξής του.Στην παρούσα εργασία αρχικά γίνεται μια παρουσίαση των εξελίξεων που υφίστανται στη λιμενική βιομηχανία σήμερα και μελετάται το Λιμενικό Μάρκετινγκ υπό το πρίσμα δύο υποκατηγοριών του Μάρκετινγκ, του Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και του Βιομηχανικού Μάρκετινγκ.Στη συνέχεια της εργασίας, γίνεται μια μελέτη περίπτωσης(case study) ως προς τα εργαλεία Μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν οι 15 μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί λιμένες ως προς τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το 2014, σύμφωνα με την έρευνα του Theo Noteboom στην ιστοσελίδα porteconomics.eu.