Κοστολόγηση σε βιομηχανία χάρτου - Παντελή, Κυριακή (2018)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία θα παρουσιάσει τη κοστολόγηση που ακολουθεί μία πραγματική εταιρία στη βιομηχανία χάρτου. Η μεθοδολογία έρευνας στηρίζεται στη παρουσίαση των συστημάτων κοστολόγησης θεωρητικώς και στη συνέχεια την παρουσίαση της επιχείρησης ΒΧ την οποία και θα μελετήσουμε. Χρησιμοποιώντας πραγματικά δεδομένα και συγκεντρώνοντας τα σε πίνακες θα εφαρμόσουμε τη κατά φάση κοστολόγηση βήμα-βήμα. Το πρώτο κεφάλαιο περιέχει βασικές έννοιες της Κοστολόγησης και του Κόστους. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στα συστήματα κοστολόγησης και τις μεθόδους τους. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται οι μελέτη περίπτωσης της χαρτοβιομηχανίας, όπου εκεί θα αναλύσουμε τα βήματα της κατά φάσεις κοστολόγησης. Οι φάσεις είναι τρεις, ωστόσο προς αποφυγή επανάληψης, θα εξετάσουμε πιο αναλυτικά μόνο την πρώτη φάση. Τα κόστη παραγωγής όλων των φάσεων θα συμπεριληφθούν ώστε να μελετηθούν αργότερα στο τελευταίο υποκεφάλαιο της μελέτης περίπτωσης ( τιμολόγηση και περιθώριο κέρδους). Τέλος, αφού έχουμε αντιληφθεί πως λειτουργεί το σύστημα κοστολόγησης της επιχείρησης θα γίνει θεωρητική σύγκριση και λόγος για την υποθετική εφαρμογή του συστήματος με βάση τις δραστηριότητες.