Αξιοποίηση των τουριστικών εφαρμογών μέσω κινητών τηλεφώνων - Περδίκης, Παύλος (2017)
Οι εξελίξεις στο χώρο των κινητών τεχνολογιών, με τη βαθιά τους επιδραστικότητα και τη διείσδυσή τους σε όλους τους χώρους της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, έδωσαν ώθηση στην πανταχού παρουσία και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των υπολογιστών, των δεδομένων, των εφαρμογών και των χρηστών. Οι κινητές συσκευές, όπως είναι τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones), οι ταμπλέτες, οι προσωπικοί ψηφιακοί βοηθοί, κ.α. είναι πολυλειτουργικές συσκευές ικανές να φιλοξενήσουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για επιχειρηματική και καταναλωτική χρήση. Οι συσκευές αυτές επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για αποστολή και λήψη email, πληροφόρηση, διασκέδαση, ενημέρωση, εργασία, επικοινωνία με άλλους/κοινωνική δικτύωση, αναζήτηση προϊόντων και καταστημάτων πώλησης, οδηγίες πλοήγησης, ηλεκτρονικές αγορές, αξιολόγηση προϊόντων κλπ., ενώ παράλληλα επιτρέπουν την αλληλεπίδραση με μια τεράστια ποικιλία εφαρμογών για όλες τις επιθυμητές εργασίες. Ο σημαντικότερος εκπρόσωπος των κινητών συσκευών σήμερα είναι τα smartphones. Οι συσκευές αυτές, μέσω της δυνατότητας συνεχούς πρόσβασης στο διαδίκτυο που παρέχουν, έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην πληροφόρηση και την διασκέδαση. Οι κινητές συσκευές παρουσιάζουν πολλά χαρακτηριστικά που τις καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικές για την χρήση τους στην τουριστική βιομηχανία. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι η φορητότητα, η επίγνωση θέσης και η εξατομίκευση. Τα smartphones είναι το νεότερο φαινόμενο στην τουριστική επιχείρηση και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ειδικά οι εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων μπορούν να βοηθήσουν τον ταξιδιώτη να απολαύσει το ταξίδι του με έναν τρόπο που καμία άλλη συσκευή, μέχρι αυτό το σημείο, δεν ήταν ικανή να το προσφέρει.