Ικανότητες και δεξιότητες των εσωτερικών ελεγκτών: η περίπτωση της Ελλάδας - Κουρούπη, Παναγιώτα (2017)
Το πόνημα φιλοδοξεί, να αναδείξει τα σημαντικότερα προσόντα, που απαιτούνται από την σύγχρονη αγορά εργασίας για το επάγγελμα του εσωτερικού ελέγχου. Μέσα από μία πληθώρα βιβλιογραφικών αναφορών, οι οποίες επιβεβαιώνονται από μία μελέτη περίπτωσης στον τραπεζικό τομέα, διεξάγεται το συμπέρασμα, ότι τα προσόντα των εσωτερικών ελεγκτών, έχουν πρωταρχικό ρόλο, τόσο για την κατάκτηση και διατήρηση μίας θέσης εργασίας, όσο και για τις οικονομικές απολαβές που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα του ελέγχου.