Οπτικοποίηση προσωπικότητας κατα τη σχεδίαση χαρακτήρων για ταινίες animation - Μιχαηλίδου, Ειρήνη (2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία ερευνά τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η προσωπικότητα των χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων μέσα από την εμφάνισή τους. Συγκεκριμένα, θα εξεταστούν οι επιλογές που γίνονται, όσον αφορά τα σχεδιαστικά στοιχεία κατά την δημιουργία τους. Οι έννοιες που θα ακολουθήσουν είναι σημαντικό κομμάτι της σχεδίασης αποτελεσματικών χαρακτήρων και εντοπίζονται στις περισσότερες εμπορικά επιτυχημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Ο κύριος στόχος αυτής της έρευνας είναι ο εντοπισμός όλων αυτών των σχεδιαστικών προδιαγραφών και η εφαρμογή τους για την δημιουργία χαρακτήρων με ευδιάκριτη προσωπικότητα.