Γεωμετρική κατανομή τάξης k και εφαρμογές - Φιλιππή, Μαρία (2017)
Σε αυτήν την διπλωματική εργασία παρουσιάζεται και αναλύεται η Γεωμετρική Κατανομή Τάξης k. Συγκεκριμένα, ορίζουμε την κατανομή και προσδιορίζουμε τους τύπους συνάρτησης πυκνότητας πιθανότητας και της συνάρτησης κατανομής της κάνοντας αναφορά τόσο στις ιδιότητες της όσο και στις ροπές της. Γίνεται εκτίμηση των παραμέτρων της και αναλύονται οι διαφορετικές μορφές που η κατανομή έχει. Επιπλέον, δίδονται πρακτικές οδηγίες για την εφαρμογή της στον στατιστικό έλεγχο ποιότητας και συγκεκριμένα σε διαγράμματα ελέγχου για την διασπορά S με Χρήση του Κανόνα των k Συνεχόμενων Σημείων , ενώ παρουσιάζεται και μία αριθμητική εφαρμογή .