Open government data evaluation models: theory and practice - Παπαμιχαήλ, Ελευθέριος - Ιάσων (2017)
Διάφορα μοντέλα και διαδικασίες επικύρωσης έχουν χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση των OGD και την διάταξη των πυλών τους εξετάζοντας τις διάφορες πτυχές τους. Σε αυτή την διπλωματική εργασία πρόκειται να προσδιορίσουμε τα υποκειμενικά και αντικειμενικά μέτρα για την αξιολόγηση των OGD, καθώς και των πλατφόρμων που τα προσφέρουν. Στη συνέχεια τα metrics θα συγκεντρωθούν και θα κατηγοριοποιηθούν σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, βασιζόμενα πάνω στο μοντέλο ”information system success”. Επιπλέον, θα αναφέρουμε τους παράγοντες που συμβάλλουν στη καθιέρωση των OGD σε δημόσιους τομείς. Τέλος, θα παρουσιάσουμε μια ανάλυση τρεχόντων μοντέλων αξιολόγησης και των εφαρμογών τους όπως επίσης και μια ανάλυση μοντέλων ωριμότητας.