Έξυπνος βοηθός φοιτητή χρησιμοποιώντας τεχνικές εξόρυξης δεδομένων - Σκλαβενίτη, Στεφανία (2017)
Στον σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων και των πληροφοριακών συστημάτων, ο πλέον πολύτιμος πόρος, πέρα από τον ανθρώπινο παράγοντα, είναι τα δεδομένα και η γνώση που μπορεί να εξαχθεί από αυτά. Επιπλέον η ανάπτυξη των Τεχνολογιών της Πληροφορίας (ΤΠΕ) την τελευταία δεκαετία έχουν αποτελέσει έναν βασικό παράγοντα στον μετασχηματισμό της παροχής της γνώσης και επηρέασαν έντονα την σύγχρονη εκπαίδευση και κατάρτιση. Με βάση αυτό η πληθώρα παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού και πληροφορίας, καθώς και η ανάγκη για την διακίνηση του κυρίως μέσω του Internet, αποτελούν μια από τις βασικές προκλήσεις στον χώρο της εκπαίδευσης.