Πράσινη Ναυτιλία - Μπούλα, Άννα (2017)
Ο τίτλος της πτυχιακής εργασίας είναι η Πράσινη Ναυτιλία και εξετάζει τα ενδεχόμενα της ναυτιλίας ώστε να γίνει φιλικότερη προς το περιβάλλον. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται ορισμός της πράσινης ναυτιλίας και στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται οι επιπτώσεις του περιβάλλοντος από την ναυτιλία, όπως για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το διοξείδιο του άνθρακα. Στο τρίτο κεφάλαιο περιλαμβάνεται το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος από την ναυτιλία και τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά για τις προσπάθειες όσων εμπλέκονται με την βιομηχανία της ναυτιλίας, για τα πράσινα λιμάνια, καύσιμα και πλοία.