Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη των προορισμών. Η περίπτωση της Κρήτης. - Αναγνωστάκης, Ιωάννης (2017)
Στο πρώτο κεφάλαιο θα αναφερθούν θεωρητικές προσεγγίσεις της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης , και γενικότερα μοντέλα και τρόποι ανάπτυξης των τουριστικών προορισμών. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα επισημανθεί η οργάνωση της δημόσιας διοίκησης που κυριαρχεί στην Ελλάδα σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και θα αναλυθούν ιστορικά τα συστήματα οργάνωσης προ και μετά Καλλικράτη. Στο τρίτο κεφάλαιο θα διευκρινιστεί η περιφερειακή πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πως στηρίζει τα προγράμματα αυτά. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα αναλυθεί ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη με την κρατική συμβολή και την περιφερειακή ανάπτυξη των προορισμών. Στο πέμπτο κεφάλαιο θα παρατεθεί ο τουρισμός στην περιφέρεια της Κρήτης , ως τουριστικό προϊόν , την ιστορική του αναδρομή και τα μεγέθη του. Στο έκτο και προ τελευταίο κεφάλαιο θα μιλήσουμε για το πόσο συμβάλλει η περιφέρεια στην τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης και τους στόχους της , τις ενέργειες και τα προγράμματα που ακολουθεί. Στο τελευταίο κεφάλαιο της πτυχιακής μου εργασίας θαπαρουσιαστούν τα συμπεράσματα και θα γίνουν κάποιες προτάσεις για την διόρθωση της τωρινής κατάστασης.