Ο ρόλος της σχολικής κουλτούρας στην εισαγωγή αλλαγών: μια μελέτη περίπτωσης - Πελαγία, Παπανικόλα (2017)
Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα απαιτούν ένα σχολείο ευέλικτο και ικανό να προσαρμόζεται στις συνεχείς αλλαγές και στο αβέβαιο δυναμικό περιβάλλον. Η κουλτούρα μιας σχολικής μονάδας, που συνυφαίνεται με την ποιότητα, τη συνεχή βελτίωση και την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, αναδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική για τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στη σημερινή εποχή. Ωστόσο, η σχολική κουλτούρα δεν έχει στατικό χαρακτήρα, αλλά επιδέχεται αλλαγές και βελτίωση. Ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητη η συστηματική προσπάθεια και συμβολή όλων των εμπλεκομένων μελών της. Η παρούσα εργασία έχει στόχο να αναλύσει την έννοια, τα επίπεδα και τους τύπους της σχολικής κουλτούρας και να προσδιορίσει, μέσα από μια μελέτη περίπτωσης, τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της.