Κατασκευή, χρήση και αξιολόγηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων τρισδιάστατου εκπαιδευτικού παιχνιδιού για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε μαθητές δημοτικού - Φωκά, Άννα (2017)
Σκοπός της εργασίας είναι να διερευνήσει κατά πόσο τα ψηφιακά παιχνίδια μπορούν να συμβάλουν στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε μαθητές του δημοτικού. Για το σκοπό αυτό διεξήχθη έρευνα σε τρία τμήματα της Ε΄ τάξης Δημοτικών σχολείων της Ρόδου (20 μαθητές το καθένα). Η πρώτη ομάδα διδάχθηκε συμβατικά, στη δεύτερη δόθηκε έμφαση στη συνεργατική μάθηση και η τρίτη διδάχθηκε αποκλειστικά μέσω ψηφιακών παιχνιδιών. Συλλογή δεδομένων έγινε με τη χρήση φύλλων αξιολόγησης και ενός ερωτηματολογίου για την αποτύπωση των εντυπώσεων που αποκόμισαν οι μαθητές από τα παιχνίδια. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι τα μαθησιακά αποτελέσματα από τη χρήση ψηφιακών παιχνιδιών είναι τα ίδια συγκριτικά με τις άλλες μεθόδους. Επίσης, η στάση των μαθητών απέναντί τους ήταν ιδιαίτερα θετική. Τα αποτελέσματα οδηγούν στην ανάγκη διερεύνησης τρόπων με τους οποίους τα ψηφιακά παιχνίδια θα μπορούσαν να ενταχθούν ακόμα πιο αποτελεσματικά στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας.